Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2021 15:30 - Историята като наука и Северна Македония
Автор: damjan Категория: История   
Прочетен: 869 Коментари: 7 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Историята като наука и Северна Македония     За някои хора историята е нещо, което се учи в класната стая, колекция от имена и събития в дебели учебници. Но има много причини, поради които е важно, далеч отвъд междинния изпит в гимназията. Водещи професори по история твърдят, че всеки се възползва от историческото познание, защото обяснява самото човечество и как сме стигнали до това, където сме днес. Историята разкрива промените във времето и ни показва, че въпреки тях човешката природа е останала доста постоянна. Обстоятелствата и технологиите се променят, но хората все още искат същите неща като в по -ранните цивилизации - просперитет, сигурност, щастие, власт, духовна и социална реализация и т. Н. Именно чрез историята можем най -правилно да обясним появата и развитието на Северна Македония.   Промяна на историята   на група хора означава промяна на начина, по който хората мислят. Това променя начина, по който те мислят за заобикалящата ги среда, променя техните нагласи, взаимоотношения и действия. Никой не може да отрече, че този инструмент е бил използван в миналото за получаване на стратегическо предимство в определени географски райони. Това се случва в Северна Македония, случвало се е в миналото и продължава да се случва и сега.   Блогът за история на Северна Македония   предоставя описание на действителните исторически събития, довели до създаването на държавата Северна Македония, до състава на нов език, нов народ и нова история. Тези събития са потвърдени от много независими източници. Изводът, който можем да направим е, че историята, която се изучава в Северна Македония, е в противоречие с историята като наука. Тя е резултат от успешната интеграция на политически и геостратегически ходове, довела до създаването на зависима малка марионетка на Балканите, която подкрепя определени интереси в региона.   Историята не е нещо, което просто трябва да се помни. Това е наука. Трябва да го изучаваме, а не да го запомняме.   По-долу можете да намерите връзките за
немската: https://mazedonische-geschichte.com
българската и македонската: sudbini.com
английската: https://north-macedonia-blog.com
версия на сайта. 


Тагове:   north-macedonia-blogcom,


Гласувай:
3



Следващ постинг

1. kirk - Нищо подобно
26.10.2021 14:04
Нищо подобно!!! Внушения на един бълг. див и варварски аграршовинист и ксенофоб! Македония и македонците, за разлика от българите и България са съществували от незапомнени времена. Винаги чужденците в т.ч. и арменците сме правили разлика между българите и македонците. През Възраждането македонците масово се побългаряват поради агресивния натиск на гърците да бъдат погърчени. Процесът започва още през периода на византийската власт, когато прабългари поробват македонски славянки и славянски деца и ги продават на пазарите за роби. Автономизмът на македонците започва много преди появата на Коминтерна. Братът на дядо ми - пастор Бахчеванов е убит от върховисти, изпратени от София, защото е агитирал за автономия на Македония. Появата на държавата Сев. Македония и македонците като нация не се отличава по нищо от появата на България и българите!!! Всъщност авторът отрича самоопределянето на нациите, защото е прост текезесар!!! Според него това са българи-отметници и изплозват български диалект! Заразено от националистична пропаганда и агитация тъпанарче от неустановен тюркютски произход, па отгоре на това и славяноезично - просто недоразумение на природата и света! Между другото историята на българите и България започва от хан Борис - княз Михаил, а не от хановете и щатрите им! А Велика България просто никога не е съществувала!!!
цитирай
2. damjan - уау :)
26.10.2021 19:28
Здравей,

въпреки че това което си написал не е издържано исторически и византииски и османски източници та дори и ватикански източници сочат друго - благодаря ти за мнението.

Преди да пишете моля не употребявайте алкохол или наркотици.

Приятен ден,
Дамян
цитирай
3. kirk - E, точно историк съм
26.10.2021 21:06
E, точно историк съм и лингвист, а твоите източници са измислени, изфантазирани... 19 години преподавах българистика в У-та в Торонто и не ползвам дрога, а алкохол пия в умерени "дози"... Разполагам с История на македонския народ, изд. на Белград, с учебници по македонски, от Москва... Не са в противоречие с историческата наука за разлика от официозните български подобни!!! Извеждат новата си история от т.нар Западнобългарско царство на Комитопулите, които са арменци и ивери, иверийци, ако разбираш малко нещо от тези понятия?! Османските източници са ми малко далечни и ми идват малко в повече по темата!!! Как ги преведе, защото моят майчин език е баш турски, а за теб мога да отсъдя, че не ползваш чужди езици, ама никак - вж. "историята" и "трябва да го изучаваме"!!!
цитирай
4. damjan - изд. на Белград, с учебници по македонски, от Москва...
26.10.2021 21:34
първо писа ние арменците а сега че майчиния ти език е турски - ти не си професор ти си трол

...изд. на Белград, с учебници по македонски, от Москва...

борбата продължава!
цитирай
5. kirk - Eто - отново опираме до капацитета
27.10.2021 17:02
Eто - отново опираме до капацитета: едно изречение не можеш да вържеш на родния си славянски език, доказвайки че си тъоп тюркоид, най-вероятно - от печенегите!!! А пък името ти е гръцко, абе - сбъркана работа, спукано гърне!!! Отваряш Фейсбук - проф. Кърк Саймън (Киркор Симонян), а може и страница "Арм-бълг. култ.инф. офис" - пак там, и четеш! Троловете приличат повече на такива като теб - неграмотни, невежи, без каквито и да било способности и възможности, които считат, че щом са се обявили и ли са били признати за българи са нещо повече от нац.малцинства в БеГетото, но щом излязат тук - в чужбина, ядат шамари на поразия!!! Хайде да ГО изучаваме историята, а бре аланкооолу!!! Не пиши по теми, които не разбираш!!! Не драскай и не дрискай!!!
цитирай
6. damjan - сръбче
27.10.2021 17:32
ти си малко сръбче ни повече ни по малко, интелигентен човек не би реагирал като теб
цитирай
7. kirk - Споря само с някой на който е възможно
28.10.2021 03:34
Споря само с някой на който е възможно да му бъде повлияно и да промени грешките в разсъжденията си, но ти не се от тази категория. Тук писах повече за останалите читатели - да схванат истината! Не че съм абсолютно безгрешен, но цял свят ви се смее, присмива и ви осъжда за тъпотията, която демонстрирате спрямо Македония и македонците!!! Хайде сега да ГО изучаваш историята и после да ГО драскотиш!!! Потур! Защо обвиняваш сърбите, когато вие - българите и по-специално Гоце Димитровски предадохте Македония и македонците на сърбите! Колко пъти бихте с тояги собствените си българе от Благоевградска - бившата Горноджумайска околия да станат македонци??? Не питам - констатирам!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: damjan
Категория: История
Прочетен: 33585
Постинги: 12
Коментари: 18
Гласове: 23
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031